Teminat, Tapu Harcı ve Tapu masrafları nasıl hesaplanır ve yatırılır?

 Soru:


Hocam iyi günler, sizin videolarınızı takip ediyoruz, çok bilgilendirici oluyor, varolun. Bu hususta birkaç sorum olacaktı, zahmet olmazsa tek tek cevaplarsanız sevinirim,

1) icra yada sulh hukuk ihalesi için, online teminatı ihale günü sabahı yatirabilir miyim, yoksa bir gün önceki 23.59 a kadar mı yatirmam gerekiyor? Yani ihale sabahı parayı online yatırıp öğleden sonra fiziki ihaleye katilabir miyim?

2)baktığım ihalelerde tapu harci yüzde 2 olarak görünüyor, ihale metninin altında ise 1/2 si yazıyor, yani ihaleyi kazandığımda yüzde 2 yi kendi cebimden yatırıp, daha sonra yüzde 1lik kısmı geri mi talep edeceğim?

3)ihaleyi kazandım diyelim, tapu tescil aşamasında tapuyu eşim adına yada ikimizin ortak olarak yaptırabilir miyiz, yoksa ihaleyi ben kazandığım için tapu benim üzerime mi olmak zorunda? 

4) ihaleyi kazandım, tapuyu aldim diyelim, Bana evin anahtarı icra dairesi tarafından mi verilecek, evin içinde eşyalar varsa ne yapmak gerekir?  
Uzun oldu ancak benim için önemli, zahmet olmazsa cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.


Cevap;

1) İhale günü online teminat yatıramazsınız. İhaleden önceki gün saat 23.59 a kadar teminatınızı online yatırabilirsiniz. İhale günü ise satışı yapan birimin hesabına havale eft yapabilirsiniz. Veya satış dosyasında aksi belirtilmedi ise yanınızda nakit olarak götürüp ihale anında nakit yatırabilirsiniz. 

2) Tapu harcı  %4 tür. Siz taşınmazın tapu tescil işlemlerini yaptırırken % 4ün tamamını ödersiniz. %2 lik kısmını ise tapu tescil işlemi tamamlandıktan sonra, satışı yapan birimden talep eder tekrar alırısınız. 

3) Tapu tescilini sadece ihaleye katılan kişinin veya tüzel kişinin adına yapabilirsiniz. Başkasının veya yanınıza ortak alarak tescil ettiremezsiniz.  

4) Muhtemelen kimsede bir anahtar olmayacak. Eğer taşınmazda işgalci varsa, Satışı yapan birime başvuracaksınız. Onlar taşınmazı boşalttıracak. Çilingirle girdiniz ve içerde eşyalar var diyelim. Bunu satışı yapan birime bildireceksiniz. onlar o malzemeleri alıp yediemine teslim edecektir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *