İhaleyi kazandığım anda tüm ücretleri ödeyebilir miyim?

Soru:


 Fatih Bey, kanalınızı takip ediyoruz, oldukça soruma yanıt buldum açıkcası. Göremediğim bir kaç durumla ilgili sorularım var, müsait bir zamanda yanıt verirseniz çok memnun olurum.


1) İhaleye uyaptan teminatı yatırarak fiziki olarak da katılacağım. İhaleyi kazanmam durumunda kazanır kazanmaz mezat yerinde vergileriyle birlikte ödemek istiyorum bu mümkün mü?,(sürekli ulaşabileceğim bir yerde değil.)

 2) parayı nakit (elden) mi yoksa havale ile mi ödeyeceğiz?

3) İhaleyi kazandıktan sonra İhale bedelini,  teminat düştükten sonra kalan bakiye olarak mı ödüyoruz, yoksa teminatı ayrıca iade edecekler ve bedelin tamamını mı yatırmamız gerekli?


Cevap:

1) İhaleye fiziki olarak katıldınız. ve ihale sizde kaldığında orda işlem anında kalan tutarı ödeyemezsiniz. Ama 10 gün sürenizi aldınız çıktınız. 10 gün içerisinde satışı yapan birimin banka hesabına havale/eft yapabilirsiniz. Ödemenizi yaparken kuruşuna kadar doğru hesaplamanız ve eksiksiz yatırmanız gerekmektedir. 

Verdiğiniz En yüksek Teklif - Yatırdığınız Teminat  =  Ödeyeceğiniz tutar

Hesaba havale yaptıktan ve 10 günlük süre dolduktan sonra gidip size düzenleyecekleri belgeler ile Vergi dairesine ödeme yapabilirsiniz. 

2) Ödemelerinizi Havale/ EFT ile yapacaksınız.

3) Ödemelerinizi teminatınızı verdiğiniz tekliften düşerek yapmanız yeterli.

Yorumlar

  1. Fatih bey hiç bir yerde cevabını bulamadığım bir sorumu yanıtlarsanız memnun okurun...

    Mahkeme den çoklu satış ne denektir...
    Aynı dosya numarası ile satışa sunulan beş ayrı taşınmaz İçin ayrı değer biçilmiş bilirkişi tarafından ve çoklu satış yazılmış..
    İhaleye girmek için ve satışın gerçekleşmesi içi beş taşınmaza ayrı teminat yatırıp hepsini almak mecburiyetindeniyim...
    Dördünü akıp bir tanesine ihaleyi bozmak İçin değerinin on katı teklif verirlerse ihale iptal olurmu...
    Sadece birime teklif versem diğerlerine teklif vermesem
    Teklif verdiğimi alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her birine teklif vermek zorunda değilsiniz. İçinden sadece bir tanesini satın alabilirsiniz. Çoklu satışta mantık, aynı dosya içerisinde birden fazla taşınmazın aynı gün ve yerde arka arkaya satılmasıdır. Bunlardan birisi satılırken diğerleri hiç teklif almasa bile sizin teklifiniz geçerlidir.

      Sil
  2. Merhaba fatih bey bir sorum olacak örneğin arazi tarla ile ilgili ihaleye girdim ihale en yüksek teklifi verdim ve bende kaldı 7 gün süre sonunda mal sahibi kişi ihalenin feshi davası açarsa ne olur ben ihale bedelinin tamamını bu sürede mi yatırmalıyım yoksa dava açılacak mı diye 7 gün bekleye biliyor muyum ? Ve başka ne gibi sorunlarla karşılaşırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar dava açılsa bile siz 10 günlük süre içerisinde kalan ücretleri yatırıp beklemek zorundasınız. Yoksa teminatınız yanar. Eğer satış iptal olursa yatırdığınız bedeller size iade edilir. İptal olmazsa satış tamamlanır.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *