İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

 

Soru: 

Selamın aleyküm  Bi sorum olacak size youtubeden videoları izledim ama bulamadım. Cuma günü icradan Bi tarlaya ihaleye girdim kazandım. Yatıracağım para teminatın farkını yatıracam demi. KDV yi ve damga vergisini de bu 10 gün süreçte yatıracak mıyım. İcra müdürü parayı 10 gün içinde yatıracaksın. Sonra mahkeme kararı verecek geleceksin buraya işlemleri başlatacaz dedi. KDV yi ve de damga vergisinden bahsetmedi. Sadece parayı yatıracaksın dedi. İçeriğini söylemedi. Bilgilendirirsen sevinirim teşekkürler ederim 


Cevap:

 Öncelikle 10 gün içerisinde verdiğiniz tekliften yatırdığınız teminat düşülerek kalan tutarı yatıracaksınız.
Daha sonra mahkemeden satış memurluğu yazı bekleyecek. Satışa itiraz olup olmadığı. Olmadı ise satış tamamlanabilir diye. 
Satış tamamlanabilir dedikten sonra KDV ve Damga vergisi hesaplanıp tarafınıza bir belge verilecek. O belge ile vergi dairesine gidip vergileri yatıracaksınız. 
Vergilerinizi de yatırdıktan sonra size satışı yapan birim tarafından tescil belgesi düzenlenecek. Bu tescil belgesi ile tapu dairesine giderek tapunuzu alacaksınız. 

Yorumlar

  1. merhaba, aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederiz. Başka şehre gitmek maliyeti düşük taşınmazlar için ayrı bir masraf kalemi gerçekten. Parayı yatırmak kolay iş ancak mahkemenin yazı göndermesi, icra dairesinin yazıyı vermesi, vergiyi yatırıp icra dairesinden tescil belgesi bekleme, sonra tapudan randevu almak. vs vs. Tüm bu işlemler en az kaç gün sürer? gittiğin şehirde konaklama, yem içme ve izin masrafları hatırı sayılır meblağalar tutar gibi. Elbette ki bunları dikkate almak gerekir ama bu işlemler ortalama kaç gün sürer?
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *