İhaleden Aldığım Araç Sorunlu Çıkarsa Ne Yapmalıyım?

 Soru:

İhale hakkında merak ettiğim birkaç soru var cevaplarsanız memnun olurum.

1) İhaleye çıkan araçların çoğunun anahtarı olmadığı için motor ve yürüyen aksam hakkında bilgi verilmiyor. Aracın ihalesini aldık diyelim ciddi kusurları çıktı, motor arızası var bu durumda ihalenin iptali istenilebiliyor mu ? 
İhaleyi alan kişinin cayma süresi var mı ?

2) Bu araçlar otoparklarda tutuluyor. Aracın ihalesi bende kalırsa otoparkta araca zarar verme yada parçalarının çalınması gibi bir durum olabilir mi ?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum. 

İyi günler


Cevap: 

Siz aracı alırken bilirkişi raporunu kabul ederek almış oluyorsunuz. aracın anahtarı ve ruhsatı olmadığı için bilirkişi raporunda araç anahtarı ve ruhsatı yok motorun çalışıp çalışmadığı bilinmemektedir yazar genelde. Siz bu araca teklif verip satın aldığınızda araç çalışmasada bilirkişi raporunu kabul etmiş olursunuz. Ve bu durumda itiraz edemezsiniz. 

Ama aracın bilirkişi raporunda x marka 2500 cc motor hacminde araç yazar ve siz aracı aldığınızda araçtaki motor 2000 cc çıkarsa itiraz edebilirsiniz. 

İhaleler genelde aracın tutulduğu yediemin otoparkında aracın başında yapılır. o yüzden aracın bilirkişi raporuna uyup uymadığını o anda görebilirsiniz. diyelim ki aracı gördünüz teklif verdiniz. ve işlemlerinizi halledip aracı teslim almaya gittiniz. araçta eksikler olduğunuz gördünüz.  O anda aracı teslim almazsınız ve hem yediemine dava açarsınız hem de satışa itirazda bulunursunuz. itirazınız büyük ihtimalle kabul edilmez ama zararınızı yedieminden tahsil etmenin yoluna gidersiniz. Satışı olan hiçbir aracın parçalarını eksiltmek kolay kolay kimsenin yapacağı bir olay değildir. Yediemin buna müsade etmez.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *