ihaler hakkında sizden gelen sorular ve cevapları-3

 Merhabalar; Youtube kanalıma veya mail ortamında sorduğunuz soruların cevaplarını daha fazla kişiye ulaşabilmek ve kalıcılığını arttırabilmek için burada da cevaplarını yayınlayacağım.



Soru:


Fatih Bey Merhaba

İlk defa icra yoluyla ev alacagım kiracı olarak oturduğum evin 4 kat üstünde bulunan daireyi icrada gördüm ve almak istiyorum çok heyecanlıyım yardımınıza ihtiyacım var çok az süre kaldı ihaleye aktif olarak katılıp katılmasam mı karar veremedim İstanbulda zor geçer dedikleri için uzaktan takip edeyim diyorum ama hata yapmak istemiyorum interaktif teklif konusunda..

300BİN TL Teminat yatırdım.  VAKIFLAR BANKASINA İhaleye 7 gün var ve hiç teklif verilmemiş. (teklıfı son an vermem mi daha mantıklı?)
İhale açılışı 762 bin TL + %18 kdv. Muhammen bedel 1.500.00 TL görünüyor. 
Teklif vermek istiyorum ama vereceğim teklifi karşı taraflar görebiliyorlar araştırmalarım sonucunda şöyle bir bilgiye ulaştım ama bunu nasıl yapacagımı bılmıyorum. 

Otomatık teklif verme yaparak benım vereceğim en üst teklifim doğrultusunda karşı tekliflerin üzerine kademeli olarak çıkıyormuş. Bu teklif ver butonundan yapılmıyor diye düşünüyorum ki ihaleye katılan başka kişilerce benım verdıgım teklif görünüyorsa direk üstüne çıkacakları için kademeli arttırım gibi bir durum söz konusu olamaz.

1200 en son verebileceğim teklif
kdv sini harici planladım 216 BİN TL    TOPLAMDA ev bana 1.416 bin tl ye gelecek.
Tapu Masrafı+ Damga vergisi ve tellaliye (ne oldugunu ve tahmını ne kadar oldugunu bilmiyorum) yi evi alırsam bir şekilde hallederim diye düşünüyorum.. 

Bu otomatık arttırımla ilgili bilgilerinizi bekliyorum. Teklıf kısmında verecegım en üst teklıfın yeralması diğer alıcıları 762 binden 1.200 e çıkardıgım için benımde üzerime atacaktır. Gizli olması vereceğim teklifimin otomatık olarak karşıdan gelebılecek en üst teklıfın üzerine çıkmam tabi 1.200.00 stop uma dek daha mantıklı gelıyor ama doğrumu anladım emın degılım sizden mail bekliyorum.




Cevap: 

Öncelikle herşey gönlünüzce olsun dilerim. Bu tarz ciddi meblaların olduğu ihaleler sadece istanbulda değil tüm Türkiye de zor geçer. Bu sebeple bu miktarlarda para yatıracağınız bir ihale için bu konuda uzman bir avukattan danışmanlık almanızı hatta mümkünse ihaleye avukatınızla birlikte katılmanızı öneririm. 

Teminatınızı yatırmışsınız. son anda veya daha önce teminat vermenizin çok bir önemi yok. Ama gerçekten bu taşınmazı satın almak istiyorsanız fiziki ihaleye mutlaka katılmanızı öneririm. 

Otomatik teklif tanımlamanız eğer fiziki ihaleye katılacaksanız çok mantıklı değil, online ortamda gereksiz yere fiyat artırmış olursunuz. İhale sayfasında otomatik teklif ver butonu var ona takladığınızda sizin verebileceğiniz maksimum tekklifi girersiniz ve artırım miktarını sisteme tanımlarsınız. Örneğin; Son teklif 700.000 Tl olsun. Siz 1.200.000 TL üst limit tanımladınız ve 1000 TL arttırma tanımladınız. Siz otomatik teklifi kaydetiğiniz anda. İhaleye verilen teklif 701.000 Tl olur. Ve herkes sizin son teklifiniz olan 701.000 TL yi görür. Otomatik teklifinizin üst limiti olan 1.200.000 TL yi sizden başkası bilemez. Daha sonra diyelim ki bir kişi aynı ihaleye 750.000 Tl teklif verirse sistem sizin adınıza otomatik olarak anında 751.000 TL teklif verir ve herkes sizin son teklifiniz olan 751 bin Tl yi görür. 

Tapu masrafı satın aldığınız tutarın % 4 ü oranında ödersiniz. satın alma işlemi tamamlanıp tapuyu aldıktan sonra ödediğiniz tapu harcının yarısını satışı yapan birimden tekrar alırsınız. Damga vergisi Binde 5,6 dır. yani %0,56 ona göre hesaplamasını yaparsınız. 

Son olarak tekrar belirtmek isterim; Bu bahsettiğiniz rakamlar ciddi rakamlar. o yüzden konusunda uzman bir avukattan danışmanlık almanızı ve ihaleye onun aracılığı ile katılmanızı öneririm. ihalede dönebilecek hileler ile alakalı bir videom var aşağıda linkini paylaşıyorum. Onuda izleyiniz ve Çantacılar diye tabir edilen kişilere kesinlikle para vermeyiniz.

Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle 






























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *