Arsa ihalesini kazandım paraları nereye yatıracağım?

Soru:

Fatih bey merhaba ; arsa  almayı düşünüyorum Uyap yöntemi ile videolarınızı da izledim gayet anlaşılır bunun icin teşekkür ederim, kafamdaki tek soru ihale ben kazandığım zaman 10 gün ek süre hakkını kullandıktan sonra geri kalan ücreti  nereye yatıracağım, memurlar irtibata mı geçiyor verdikleri ibana mı yatıyoruz. İlk kez tecrübem olacağı için çok karışık geliyor. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. 


Cevap:

Diyelimki bir taşınmazın ihalesini kazandınız. 10 gün ödeme için ek süre istediniz. 10 gün dolmadan paranın teminattan geri kalan kısmını yatırmanız gerekmektedir. 

örneğin 5 bin teminat yatırdığınız yeri 50 bin TL teklifle almaya hak kazandınız. 10 günlük süreniz dolmadan teminattan geri kalan kısım olan 45 bin TL'yi satış biriminin size belirttiği ıbana yatırmanız gerekmektedir. 

Daha sonra Yine satış birimi sizin için hesaplama yapacak KDV ve Damga vergisini yatırmanızı isteyecek. 

KDV yi vergi dairesine, Damga vergisinide Defterdarlığın  veznesine veya hesabına yatırıp dekontlarını satışı yapan birime getirmeniz gerekmektedir. 

Yorumlar

  1. Selamlar Fatih bey dedemden kalan arsa ihalesine gireceğim online teklif için online teminat yatırmaya gerek yok direk mirascı olduğum için online teklif versem son dakika da ihale bana kalırsa daha ihale olacak mı, ben bunu mutlaka almalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *