Değer Artış Vergisi Hesaplama

 Değer Artış Vergisini Hesaplamak için Alış ve Satış Yıl-aylarından Yi-Üfe Endekslerini bilmemiz gerekmektedir. 


Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi Tablosu



Alış ve Satış Yaptığımız Yıllardaki Endeksler Alınır.



Bu Formül yardımı ile Enflansyondan arındırılmış Fiyat Hesaplanır. Satış Fiyatından Enflansyondan Arındırılmış Alış Fiyatı çıkartılarak aradaki fark bulunur. Bu Farktan Satış için ödediğiniz tapu harcı ve Diğer Masraflar düşülüp. 

En Son olarak her yıl belirlenen istisna tutarda gelirimizden çıkarılarak Vergilendirilecek Tutar Hesaplanmış Olur


İstisna tutarda düşüldükten sonra kalan Vergilendirilecek Tutarda aşağıdaki tabloya göre hangi oranlarda vergilendirileceği belirlenir. 





Yorumlar

  1. Fatih hocam saygılar ! yaşadığım bir müşkülatı size aktarmak istedim. 08.07.2021 tarihinde icra ihalesinde satılan g.menkulde uyap satış portalında binada asansör mevcut şeklinde bilgi verildi. ben de daireyi önceden incelediğimde asansör olmadığını tespit ettim. ihale başlamadan önce ihaleye katılanların içinde herkes bilsin diye komisyona bu konuyu söyledim. komisyon sinirlendi yalan söylemediğini nerden bileyim dedi. ben de bizzat gidip baktığımı söyledim. bu şekilde ihale başladı ve 240.000 tl ile başlayan ihale 280.000 tl ile bende kaldı. gerekli imzaları attım. fakat aynı gün uyap sisteminden baktığımda ihalenin 04.08.2021 tarihine ertelendiğini gördüm. bu durumda benim yatırdığım 52.000 tl teminat ne olacak ? ihalenin yeniden yapılması beni nasıl etkiler ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *