Tudor Hanedanı


    İki Gül adı verilen savaşın sonucunda Henry Tudor iktidara gelerek 1485-1509 yılları arasında VII. Henry adıyla hüküm sürdü. VII. Henry'nin en büyük kaygısı krallığın temellerini sağlamlaştırmaktı. 
    Bu, çoğunluğu savaşta ölen soyluların güçsüz düşmesiyle artık kolaylaşmış bir görevdi. Ayrıca krallık, tüccarların ve üreticilerin çıkarlarını uzlaştırma konusunda da dikkatliydi; yurtdışında yarışan tüccarları koruyor ve katı bir para politikası izliyordu.

    Krallığın paralarının harcanması konusundason derece cimri davranılıyor, dışçatışmalardan kaçınılıyordu. Kral, dönemin ender bir örneği olarak ardılına bir milyon sekiz yüz bin liralık bir hazine bırakıyordu.

    1547 yılına kadar tahtta kalan oğlu VIII. Henry, çok daha ataktı. 1533 yılında eşi Aragonlu Catherine'den boşandıktan sonra kilise ile arası açıldı. Manastırlar yağmalandı ve mal varlıkları ele geçirildi.

    Saygınlığını yitirme endişesiyle kral, babasının biriktirdiği paraları sonuçsuz savaşlarda tüketti. Fransa Kralı I. François'nın tersine, VIII. Henc krallığında kültür rönesansını desteklemedi. Bununla birlikte 
Höneminde içte yaşanan barış, ekonomik ve ticari gelişmeyi dürtüledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *