Teminatım iade edilmedi ne yapmalıyım ?

 

Soru:

Fatih Bey selamlar.Durumumla ilgili net bilgi alamıyorum.Lütfen yardımcı olur musunuz.Ben 1 ay önce online olarak iki arazi için  ihaleye teklif verdiğimde rakamsal hata yaptım.. Bunu farkedince adliyeden faksladığım  bir  dilekçeyle ihaleden önce satışın yapılacağı icra müdürlüğüne durumu bildirdim .Yerlerden biri satıldı..Diğeri ikinci ihaleye kaldı..Teminat yatırdıklarım kısmından baktığımda iki yer içinde teminat iade edildi yazısı görüyorum.Fakat hesabımı bugün yine  kontrol ettiğimde iadelerin olmadığını gördüm.Başka bir videoda iade taleplerinden aktarma yapın diyordu..Ama ben sistemde böyle bir yer bulamıyorum..Ödeme işlemlerine baktığımda da   hiçbir şey görünmüyor.Lütfen cevap dönerseniz sevinirim.


Cevap:

Normalde verdiğiniz teklifi dilekçeyle iptal etmezler diye biliyorum. Eğer iptal ettilerse, ki ikinci ihaleye kaldığını söylediğinize göre iptal etmişlerdir. 

Normal bir süreçte ihalede sizden daha yüksek bir teklif verildiğinde sizin teminatınızı 1-2 iş günü içinde iade ederler. Etmeseler bile eiğiniz gibi online sistem üzerinden teminat iade talep edebilirsiniz. 

Fakat sizin durumunuz biraz farklı olduğu için satışı yapan birime ulaşmanızı ve teminatın iadesi konusunda bir dilekçe vermelisiniz. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *