İhalelere Yazılı Teklif verilir mi ?

 Soru:


Merhaba hocam, videolarınız sayesinde ihale süreçlerini öğrendim, benim sorum şu olacak, ihale odasında teklifler sözlü yapılıyor malum, ihale komisyonu başkanı sözlü talep işinin uzadığını düşünüp son yazılı teklif vermemizi isteyebilir mi yoksa sonuna kadar sözlü teklif mi devam ediyor. Milli emlak ihalelerinde sözlü işi uzarsa başkan yazılı olarak son tekliflerinizi verin diyebiliyor. 

Şimdiden teşekkürler



Cevap:


Uyap üzerinden yapılan ihalelerde, süre vardır. Genelde bu süre 5 dakika olur. Satış memuru kolay kolay verilen tekliflere müdahale etmez. Sadece son 1 dakika başka teklif vermek isteyen varmı diye uyarıda bulunur. Birde aşırı çekişmeli geçen ihalelerde süre bitiyor teklifleri hızlandırın der. 

Başıma gelen bir örnekle anlatayım. Bir satışta, satış memuru son dakikaya kadar tekliflere müdahale etmedi. Ama ihalenin son anlarında, Teklif artışı çok küçüldü ve ihale süresi bitmek üzereydi. 2 kişi kendi aralarında 700 bin liralık yere 100 er TL arttırmaya başladılar. İhalenin son anlarında satış memuru 2 kişiye hitaben, tekliflerinizi makul rakamlarla yapın ihaleyi bitireceğim dedi. Daha sonra o iki kişi 5 ve 10 ar bin TL arttırmaya başladılar ve sonunda birisinde kaldı. 

Özetle yazılı teklif yok ama ihalenin süresi olduğu için memur süre dolunca ihaleyi bitirebilir. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *