ihaler hakkında sizden gelen sorular ve cevapları

Merhabalar; Youtube kanalıma veya mail ortamında sorduğunuz soruların cevaplarını daha fazla kişiye ulaşabilmek ve kalıcılığını arttırabilmek için burada da cevaplarını yayınlayacağım.



Soru:  

Hocam selam. 

İnternetten videolarınızı izledim gayet anlaşılır sade ve açık çekilde izah etmişsiniz çok beğendim emeğinize sağlık.

 Sorum şu olucak bi arsa ihalesine teklif verdim ancak açıklamada sonradan gözüme takıldı arsa hisseliymiş 2/5 olarak yazıyor. Birincisi bu tamamının kaçta kaçı oluyor.? İkincisi de diyelim ihale bana kaldı paranın kalanını yatırmazsam teminatım yanıyomu.? Üçüncüde, kalan tutarı yatırdım aldım ortaklara nasıl yaklaşmam gerek sonuçta hiç tanımadığım insanlar olucak. Tavsiyeniz nedir. Şimdiden çok teşekürler 


Cevap: 

Arsanın 2/5 i demek % 400 ı demektir. İhale size kalır ve kalan tutarları yatırmazsanız teminatınız yanar. Ve diyelimki arazi size kaldı ve  satın aldınız. artık yeni ortaklarınız var demektir. 

Bu durumda yapabileceğiniz birden fazla yöntem vardır. Birincisi ortaklarınızı bulup kendi payınızı onlara satmayı teklif etmektir. ikincisi siz onların payını satın almayı teklif edebilirsiniz. Bu iki aşamada da anlaşma sağlayamaz iseniz ve ortaklığın devam etmesini istemezseniz. Sulh hukuk mahkemelerine ortaklığın giderilmesi davası açarsınız. Ve arsanın tamamının yeniden satışa çıkmasını sağlarsınız. siz veya bir başkasına satış sağlayıp ortaklığı giderebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *