İhaleden araç alsam aynı gün kullanabilir miyim?

Soru:


Fatih bey merhaba, icra araç ihalesine ilişkin videolarınızı takip eden bir izleyicinizim. Önümüzdeki hafta 500 km kadar şehir dışına bir ihaleye gideceğim. Alacağım aracın şu an için yola çıkabilir, kullanılabilir durumda olduğu kanaatindeyim. 21.10.2021 tarihinde ihaleyi kazanmam durumunda (vergisi ve ihale bedelini tamamen aynı gün yatırabilecek durumdayım) aracı 22.10.2021 tarihinde işlemlerini bitirip yanımda götürebilir miyim? Malum evim olmayan bir şehirde günlerce konaklayamam. 


Tabi bu soruları ihale bedelini aynı gün yatırabileceğimi ve aracın trafikte kullanılmasını engelleyecek bir kusurunun olmadığını göz önünde bulundurarak soruyorum.

Ve kısaca klasik noterde yaptığımız 2. el araç devrinden farklı olarak ihaleyi kazanmamız durumunda ne gibi işlemler yapmamız gerekecek, açıklamanız mümkün mü?

Vaktinizi aldıysam lütfen kusuruma bakmayın, şimdiden cevaplarınız ve yardımınız için teşekkürlerimi sunuyorum.



Cevap:

Aracın çalışır durumda ve kullanılabilir olduğunu varsayalım. Öncelikle aracı teslim almanız için teminatın geri kalanını ve vergilerini yatırmanız gerekecektir. Ve bu işi satış biriminde aynı gün yapsanız bile 7 gün itiraz süresini bekleyeceklerdir. Daha sonra satışı yapan birim size bir güne randevu verir. sizde o gün için gider teslim tutanaklarını alırsınız gider aracı yediemin deposundan teslim alırsınız. 

Bundan sonra araç çalışır durumda olsa bile muayene yaptırıp trafikte tescil yaptırmanız gerecektir. O yüzden benim tavsiyem aracınızı teslim aldıktan sonra yaşadığınız şehre çekici ile getirip işlemlerini orada yaptırmanızdır. 

Yorumlar

  1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten aydınlandım.
    - Bahsettiğiniz 7 günlük itiraz süresi ihaleye itiraz süresi değil mi?
    - Trafik tescil işlemlerini gerçek kişiler ikametgahlarına yakın şube de yapar yazıyor mevzuatta. Sanırım aracı aldığım bölgeye ikametgahımı aldırıp tescil yaptırmamın bir sakıncası olmaz bu durumda?
    Bunlar dışında sorum yok Fatih bey, aracı babam için alıyorum inşallah hayırlısıysa kazasız, sıkıntısız ona nasip olur :)

    YanıtlaSil
  2. itiraz süresi dolmadan maalesef satışı gerçekleştirmezler.
    Trafik tescil işlemleri içinde ikametgahınızı taşımaktansa aracı taşımak daha kolay olur diye öyle belirtmiştim. Tabiki imkanınız varsa ikametgahı taşımakta bir çözümdür.
    İlginiz için teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhaleyi ben kazanırsam, geri kalan ücreti ne zaman yatırmalıyım.

İhalede satılan taşınmazların KDV si Nasıl Hesaplanır?

İhaleyi Ben Kazandım. Şimdi Ne Yapacağım?

Muhammen Bedel Nedir? Nasıl Hesalanır? Ne İşe Yarar?

UYAP İhalelerinde Yanlış Teklif Verirsem Ne Olur?

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *